Automotive Campus Helmond 26 maart 2017

E-parade

Het wereldrecord is nu 746 100% elektrisch aangedreven voertuigen

Een wereldrecord breken we met elkaar! Doe mee!

Over ruim twee weken is het zover….dan start de E-parade! We gaan voor de langste stoet van 100% elektrisch aangedreven voertuigen. We streven naar 600 voertuigen. Gaan we het halen? Natuurlijk!

Wat is er allemaal gebeurd in aanloop naar de E-parade.

Intussen hebben bijna 300 personen zich ingeschreven en hebben we meer dan 100 toezeggingen. We zijn er dus nog niet….dus heb je een elektrisch voertuig maar heb je je nog niet ingeschreven? Doe dat dan snel! Heb je je wel al ingeschreven? Vraag dan eens vrienden, familie of kennissen met een elektrisch voertuig om ook mee te doen. Dat mag een auto, motor, scooter, of bus zijn, zolang het voertuig maar elektrisch aangedreven is.

Wat krijgen we te zien in de stoet? Uiteraard veel auto's: Tesla’s, Nissans en  Renaults, maar ook Kia’s, Hyundai’s. BWM’s, Volkswagens. De diversiteit is veel groter met enkele Opels, Smarts  en aangepaste oldtimers zoals een Citroen DS elektric. Andere voertuigen sluiten aan zoals Zero motoren, Segways en trikkes. Speciale aandacht vragen we voor hele bijzondere voertuigen, zoals een elektrisch aangedreven ezel, de prachtige racewagen van InMotion, een motor van Storm, de bijzondere Stella Solar en een Burton.

Diverse bedrijven hebben hun wagenpark gemobiliseerd zoals NXP, Ergon, Hermes (bussen), gemeente Eindhoven, Summa College en het Woonbedrijf. Wie volgt?

Er staan  40 laadpalen van EcoTap klaar om de auto’s na de Parade weer op te laden.            

We hebben 2 acties. Ga hiervoor naar onze Facebookpagina om mee te doen: www.facebook.com/Parade2017

Het beloofd een prachtige dag te worden die om 9.00 uur begint. De E-parade start om 11.30 uur. We verwachten heel veel publiek. In de middag is er ook een mooi programma. In de TNO-hal zal een beurs zijn waar regionale automobiel- en andere bedrijven zich presenteren. En in het kader van de Publieksdag van de Automotive Week zijn er vele activiteiten waar onder andere Maarten Steinbuch  een kindercollege geeft en studenten van de TU/e, die geven demo’s autonoom rijden.

Met de E-parade vragen we aandacht voor elektrisch rijden. Draag ook je steentje bij en doe mee. De opbrengst gaat naar een goed doel: de Ontdekfabriek in Eindhoven.

Voor meer info kijk ook eens op onze website: www.e-parade.nl.
Een wereldrecord breken we samen! Tot 26 maart!

 

Het wordt een spektakel met auto’s, bussen, vrachtwagens, scooters en meer….

Op 26 maart gaan we van start! Een poging om het wereldrecord te verbreken met de langste stoet elektrisch aangedreven voertuigen. Eindhoven en Helmond zijn er klaar voor! Speciaal voor dit evenement, dat in de Automotive week plaatsvindt, wordt de A270 afgesloten.

Het evenement wordt georganiseerd door Rotary Club Eeckaerde. Maar waarom eigenlijk? Rachida Achhoud aan het woord: ‘Het is ontzettend mooi dat we zo'n spraakmakend evenement kunnen koppelen aan een goed doel wat ook actief is op het gebied van duurzaamheid. We zetten ons in met tijd, kennis en bevlogenheid om er iets moois van te maken. Behalve dat de parade zelf al een hele happening is, zal er genoeg te doen zijn, ook voor de kleintjes, voor een leuk dagje uit.’

Het elektrische voertuig is een voorbeeld van Smart Mobility. De ontwikkelingen gaan snel. Misschien rijden we over 10 jaar wel allemaal elektrisch? Elektrisch rijden is duurzaam en dus goed voor het milieu. Daar willen wij graag aandacht aan besteden. 

Het leuke is dat niet alleen auto’s meedoen, maar alle volledig elektrisch aangedreven voertuigen, dus ook scooters, bussen, vrachtwagens en zelfs elektrische rolstoelvoertuigen, zoals de Kimsi.

Volgens het Guiness Book of Records, staat het record staat op 567 elektrische voertuigen. Dat record is vorig jaar behaald in Berlijn. Nu is Eindhoven/Helmond aan de beurt! We streven naar 600 voertuigen. Help jij mee om dit record te behalen? Schrijf je dan gauw in!