Automotive Campus Helmond 26 maart 2017

E-parade

Het wereldrecord is nu 746 100% elektrisch aangedreven voertuigen

Nu meedoen met de E-parade is heel bijzonder, over 10 jaar is elektrisch rijden gewoon geworden….

Afgelopen week mochten wij prof.dr.ir. Maarten Steinbuch interviewen. Maarten is hoogleraar aan de Technische Universiteit in Eindhoven en zijn vakgebied is systeem- en regeltechniek.
Op de vraag waarom Maarten meedoet met de E-parade antwoordt hij dat hij aandacht wil vragen voor elektrisch rijden. Elektrisch rijden is de oplossing voor een toekomstige duurzame wereld. Bovendien worden auto’s steeds slimmer. Zij kunnen onderling communiceren en communiceren met slimme infrastructuur. Dit bevordert de doorstroom en is ook goed voor het milieu. Door mee te doen aan de E-parade wordt hiervoor aandacht gevraagd.

Door de E-parade wordt regio Brabant in het zonnetje gezet. We willen laten zien dat wij voorop lopen als het gaat om smart mobility. Ook richting het buitenland is het belangrijk om te laten zien wat wij allemaal hebben bereikt op de Automotive Campus in Helmond en de TU/e als het gaat om innovatie, technologie en duurzaamheid.

Namens alle kennisinstellingen is Maarten Steinbuch lid van het Formule E-Team. Het FET is een publiek-private samenwerking tussen het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid. Het FET streeft ernaar het elektrisch rijden te bevorderen.
Maarten Steinbuch heeft dus veel met elektrisch rijden. Sinds 3 jaar heeft hij een Tesla waarmee hij met veel plezier diverse keren naar Italië en Frankrijk is gereden. Inmiddels staat ruim 130.000 km op de teller. Een echte liefhebber dus!

Elektrisch rijden heeft de toekomst. ‘Elektrisch rijden komt er gewoon’. Nederland heeft een voortrekkersrol in kennis en bedrijvigheid. Maarten verwacht dat over 10 jaar ruim meer dan de helft van alle nieuwe autoverkopen elektrisch zal zijn. Hierbij is wel belangrijk dat de overheid zorgdraagt voor slimme infrastructuur.

Tenslotte roept Maarten iedereen op om mee te doen aan de E-parade. ‘Het is een fantastisch evenement!’ Op deze manier aandacht vragen voor elektrisch rijden is heel bijzonder. Over 10 jaar rijdt een flink deel van Nederland elektrisch, dan is het dus al gewoon geworden. Dus nu meedoen, aandacht vragen en het Guiness Book of Records verbeteren! Zo’n ervaring vergeet je nooit meer…..